Tweakspeed gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. - Meer informatie - Verberg dit bericht

Blog

 1. Welkom op Tweakspeed!

  Hi Allemaal,

  Leuk om jullie op Tweakspeed te zien!

  Even voorstellen

  Dit is mijn eerste blog post, daarom lijkt het mij leuk om mijzelf even voor te stellen:

  Mijn naam is Daisy, ik ben op het moment van schrijven 27 jaar. Ik heb voorliefde voor alles wat met techniek te maken heeft. In deze eerste blog post wil ik jullie een korte inleiding geven over cryptocurrencies en het minen hiervan. In latere blog post zal ik tutorials schrijven en verder uitweiden over de techniek, de hardware en de ins-and-outs.

  Daisy

  In 2013 ontdekte ik cryptocurrencies. Ik had toen al wel van Bitcoin gehoord, maar er zelf nog nooit iets mee gedaan. Langzaam ben ik mij gaan verdiepen in de wereld van digitale munten en ontdekte dat er nog een tal van andere cryptocurrencies bestonden. Litecoin bestond d

  Lees meer »
 2. Cryptocurrencies - De Basis

  Ik zal in mijn eerste blog post op een beknopte en hopelijk makkelijke wijze proberen uit te leggen wat cryptocurrencies zijn, wat de blockchain is, en hoe minen werkt! In het onderstaande verhaal gaan we uit van Bitcoin. Tussen de verschillende cryptocurrencies kunnen (minimale) verschillen zitten.


  Van links naar rechts: Litecoin, Ethereum, Bitcoin

  Litecoin_Bitcoin_Ethereum

  Cryptocurrency - Wat is het?

  Een cryptocurrency is een samentrekking van twee woorden: 'Crypto' = Cryptografie & 'Currency' = Geld. In het Nederlands zou je kunnen zeggen: cryptomunt of cryptovaluta.

  Met name het eerste woord van deze samentrekking: crypt

  Lees meer »